Abang dan Kakak

About Me

My photo
Assalamualaikum. Nurul Atikah nama diberi oleh orang tua saya. Belum 18 lagi. Masih menunggu keputusan SPM 2012. Seorang yang obses dengan warna pink dan k-pop. Suka makan. Yang paling penting sekali, saya sayang keluarga, kawan-2 dan ehem-2 saya. Terima Kasih sebab dah jenguk blog saya. Jangan lupa follow tau. ^^

ALHAMDULILAH... REZEKI ALLAH.

Assalammualaikum...

Hai semua! Sihat? Maaf. Dah lama tak update and edit blog Tika ni. Siapa yang batch '95 dekat sini? And siapa yang dapat tawaran ke Tingkatan 6 atau Form 6? Sebelum Tika cerita, korang baca apa yang ada dalam gambar ni. 



Dah baca? So, kawan-2 pun komen lah, macam mana nak semak. So, dengan bantuan Mr.Google kita, Tika pun cari lah. Akhirnya dapat juga lah link nak semak kemasukan tingkatan 6. Masuk nombor ic terus dapat jawapan. Jawapan dia,


Ada lagi satu ni,


Ye, Tika dapat tawaran Form 6. Jurusan Kemanusiaan. Yang Tika tak pernah dengar jurusan. Sebelum Tika sibuk-2 nak semak, kawan Tika ada bagi tau pasal ni. Dia pun dapat juga. Jurusan dengan sekolah pun sama. 2 hari sebelum tu pun, ada kawan Facebook update status pasal Form 6 ni. Dia dapat. So, masa Tika baca tu, Tika rasa dia ni mesti pandai and power lah dalam study. And Tika pun tak terfikir akan dapat tawaran ni. Tika sebenarnya lupa pasal Form 6. Tika sibuk nak masuk poli je. Tu yang Tika lupa tu pasal Form 6. 

Jujur Tika cakap, Tika tak tau nak terima atau tak. Fikir punya fikir bincang punya bincang Tika tak nak ambik. BUT, Tika fikir balik bincang balik, and keputusannya, Tika terima. Sebab, kita tak tau masa depan kita nanti macam mana. Kehidupan kita baik ataupun tidak. Sama ada Tika dapat atau tak tawaran poli atau mana-2 universiti. So, Tika terima lah tawaran ni. 

Alhamdulilah... Allah bagi Tika peluang untuk berjaya dalam hidup and banggakan parents Tika. Harap-2 apa yang Tika buat ni, ada hasilnya. AMIN!

suke ? like n comment je :)

5 comments:

  1. Insyallah.. Meh la jemput bace blog akak...
    http://zaidahtulakmal.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. nice day :)
    Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
    pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
    Jadilah seperti yang kamu inginkan,
    karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
    dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
    yang ingin kamu lakukan

    http://www.nolimitadventure.com/

    ReplyDelete
  3. ok pe masuk tingkatan 6 dan laluan untuk masuk ke u cerah.. xpayah buang masa 2/3 tahun buat diploma merugikn masa...huhuhu sy ckp dr pengalaman sy.. tapi semua org ada pendapat sendirikan... btw gud luck!

    ReplyDelete

-Assalammuialaikum
-Terima kasih krn sdi mmbaca
-Jgn lpe komen jgk taw