Abang dan Kakak

About Me

My photo
Assalamualaikum. Nurul Atikah nama diberi oleh orang tua saya. Belum 18 lagi. Masih menunggu keputusan SPM 2012. Seorang yang obses dengan warna pink dan k-pop. Suka makan. Yang paling penting sekali, saya sayang keluarga, kawan-2 dan ehem-2 saya. Terima Kasih sebab dah jenguk blog saya. Jangan lupa follow tau. ^^

SAMBUTAN HARI GURU 1

Assalammualaikum

Hai korang yang kiut-miut! Haha. Minggu ni cuti sekolah minggu yang kedua. So, Tika akan berusaha cerita dekat korang semua dalam minggu ni. Insyaallah. Korang pun dah baca tajuk entry Tika kali ni. Ye. Hari Guru. Hahaha... Tika sambut dekat 2 sekolah tahun ni. Satu dekat SMKRA(Sekolah Menengah Raja Abdullah) dengan SMKS(Sekolah Menengah Kebangsaan Segambut). Tu pasal lah tajuk entry ada "1". Means, yang ni part 1 lah. Hehe.

Pengalaman pertama sambut hari guru dekat sekolah lain. Sekolah Form 6 Tika. Haha. No bad lah sambutan dia. Cuma agak kelam kabut sikit awal permulaan. Sekolah tu ada 2 sesi, sesi pagi dan petang. So, budak-2 sesi petang datang pagi lah. Itu menyebabkan dewan agak padat time tu. Kita orang pun duduk dalam satu barisan. Tak boleh duduk sebelah-2. Sebab, cikgu-2 nak masuk. Lepas cikgu-2 dah masuk, baru lah kita orang duduk sama-2.

Macam biasalah sambutan hari guru. Ucapan dari cikgu 'atas'(pengetua dan sebagainya). And macam biasa juga lah kita orang bosan. Nasib baik bawa novel. Baca-2, waktu rehat dah sampai. Kita orang pun malas nak makan. Sebab, ramai dekat kantin. Dengan budak-2 sesi petang. Lepak je lah dalam dewan. Dalam dewan tu, budak-2 sekolah tu semua keluarkan smartphone(smartphone lah sangat!). Haha. Kita orang pun macam ragu-2 nak keluarkan ke tak. Haha. Tengok kiri kanan, keluarkan je lha. Haha. Bila dah keluarkan, apa lagi kalau bukan tangkap gambar! 


Dari kiri, Farrah, Tika, Nabila, Nyta dan Ekyn










Ok. Yang sebelah Ekyn tu, kawan baru. Nama dia Arifah.






Ok. Cite dia macam ni. Tika suruh Ekyn tangkap gambar kami bertiga. Mungkin disebabkan hanya kami je yang pose sana sini, budak-2 dekat belakang tu nampak lah. Lagipun ada yang minat dekat Farah. Si Ekyn nampak budak-2 tiga orang tu menyibuk, dia pun biarkan je lah. Tika pun nampak yang Ekyn ni pandang belakang. Tika pun biarkan je lah. Mungkin ada orang lalu. Bila kita orang tengok gambar, baru tau ada orang dekat belakang. Bila kita orang pusing belakang, baru dia orang 3 ni blah.



suke ? like n comment je :)

2 comments:

  1. Любовь:) проститутки Киева

    Интересная девушка с темпераментом и фантазией ждёт достойных предложений. Милый в цену за часик входит секс и минетик. Об остальных услугах можешь узнать позвонив мне…. На земле нет ничего,более достойного уважения,чем ум.

    ReplyDelete

-Assalammuialaikum
-Terima kasih krn sdi mmbaca
-Jgn lpe komen jgk taw